Homoródfürdő település Hargita megyében található, 84 lakosa van.

Homoródfürdő

Homoródfürdő

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.34965 E, 25.46877 K

Homoródfürdő 825-890 m tengerszint feletti magasságban, a Kis-Homoród völgyében található. A nyári átlaghőmérséklet 19-21Cș, csapadékban gazdag vidék. Novembertől néha egész májusig, hótakaró uralja a tájat. Ilyenkor a sísport szerelmesei találkoznak itt. Homoródfürdő bővizű ásványvízforrásairól híres. A 6 borvízforrásnak köszönhetően, már a XIX. században fürdőhellyé változott. A két világháború között sok villa épült. Két fürdőmedencével is rendelkezett, de ezeknek mára már nyomuk sincs.

Az ásványokban igen gazdag homoródi borvíz a szív- és érrendszeri panaszok, magas vérnyomás és az emésztőszervi megbetegedések kezelésére kiválóan alkalmas, de nem javasolt a gyomor- illetve bélfekélyben és a gyomorsav túltengésben szenvedőknek. Homoródfürdő tisztásokkal tarkított lombhullató és tűlevelű erdői, sok állatnak nyújtanak otthont. Nem ritka, hogy a kirándulók erdei barangolásuk során szarvassal, őzzel, vadnyúllal, mókussal találkoznak.

Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János
Fürdő, Homoródfürdő Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János Fürdő, Homoródfürdő Fürdő, Homoródfürdő Fürdő, Homoródfürdő Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János
Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: Muszka János Fürdő, Homoródfürdő , Fotó: László János

Share Fürdő, Homoródfürdő (DN13a Balavásár-Csíkszereda).

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr