Sinaia, Prahova megye egyik városa, 10.410 lakosa van.

Sinaia

Szinája, A kaszinó

Google Static Map

GPS Koordinatak:
45.35528 E, 25.55324 K

A Kaszinó is I. Carol király kezdeményezésére épült, Petre Antonescu tervei alapján, aki felügyelte az 1912-ben elkezdett munkálatokat. Egy év múlva volt a hatalmas tüzijátékokkal fűszerezett megnyitó, amelyen részt vett a kor neves zeneszerzője George Enescu is.

A Kaszinó fő részvényese az a Marcay báró volt, aki a Monte Carlo-i kaszinó társtulajdonosi minőségét is magának tudhatta. Egyébként szembeötlő a két kaszinó közötti hasonlóság! A játéktermekbe különvonatokon érkeztek az ország és Európa játékosai.

A város kiemelkedő atrakciója volt, ünnepségeket partikat is szervezett, naponta kb. 800 ember lépte át a küszöbét, és úgy tünt ezt a virágzó üzletet senki és semmi nem tudja megállítani. Ám jött a II. világháború... 1947-ben véglegesen bezárta kapuit. 1955-ben kulturotthont csináltak belőle! Könyvtárral és művészeti körökkel! Aztán mégiscsak felismerték az épület értékét és különleges szinházi előadásokat, folklór-esteket és koncerteket tartottak itt.

1975-ben renoválták és attól kezdve kizárólag nemzetközi találkozóknak és államfők tiszteletére szervezett banketteknek nyitotta meg kapuit. Jelenleg modern, igen jól felszerelt konferenciaközpontként működik.

Kaszinó, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor Kaszinó, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor
Kaszinó, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor Kaszinó, az udvar Kaszinó, az udvar Kaszinó, díszítőelemek Kaszinó, az Ovális Szalon Kaszinó, díszítőelemek, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor Kaszinó, Tükörterem,, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor Kaszinó, Tükörterem,, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor Kaszinó, Kaszinó, Szőlős Szalon, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor
Kaszinó, Protokoll Szalon Kaszinó, az Ovális Szalon, Fotó: Virgiliu-Randall Nestor Kaszinó, a színház A kaszino, Sinaia. Kaszinó, Szőlős Szalon A kaszino, Sinaia. A kaszino, Sinaia.

Share A kaszino, Sinaia.

Facebook Twitter LinkedIn