Segesvár, Maros megye egyik városa, 25.605 lakosa van.

Segesvár
Környék

Segesvár, Középkori vár

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.22011 E, 24.79235 K

Segesvár, az UNESCO által védettnek nyílvánított város, 1999 óta a világörökség része. Egy máig is lakott középkori várral büszkélkedik. Először 1280-ban emeltek a település dombjára várat. A XVI. században a vár alatt igen jól szervezett céhekbe tömörült mesterek telepedtek le. Jó anyagi helyzetüknek köszönhetően hamarosan egy 4 méter magas 930 méter hoszú kőfalat emeltek a vár köré.

A XV. században újabb 3-4 méterrel nőtt a fal magassága, majd az azt követő 200 év alatt a fal magassága néhol elérte a 15 méteres magasságot is. 14 őrtornyot is építettek, amelyeket a költségeket álló céhekről nevezték el.

A 14-ből 9, az óratorony, a tímárok, a szabók, a kovácsok, a szűcsök, a csizmadiák, a mészárosok, a kötélverők és az ónművesek tornyai, ma is állnak. Sajnos már nem léteznek a borbélyok, a lakatosok, takácsok és a kádárok tornyai.

Segesvár, Óratorony, Fotó: Mezei Elemér Középkori vár, Segesvár., Fotó: Mezei Elemér
Középkori vár, Segesvár., Fotó: Mircea Vâlcu Középkori vár, Segesvár., Fotó: Daniela Stelia Középkori vár, Segesvár., Fotó: Mezei Elemér Középkori vár, Segesvár., Fotó: Cătălin Nenciu Középkori vár, Segesvár., Fotó: Cătălin Nenciu Középkori vár, Segesvár., Fotó: Mircea Vâlcu Középkori vár, Segesvár., Fotó: Daniel Stoica Középkori vár, Segesvár., Fotó: Cătălin Nenciu Segesvár, Szűcsök tornya, Fotó: Segesvári városháza
Középkori vár, Segesvár., Fotó: Ovidiu Nicorici Segesvár, Szűcsök tornya, Fotó: Segesvári városháza Középkori vár, Segesvár., Fotó: Teresa Bibata Valls Középkori vár, Segesvár., Fotó: Daniel Stoica Segesvár, Kovácsok tornya, Fotó: Cristian Laubach Segesvár, Mészárosok tornya, Fotó: Mezei Elemér Segesvár, Szabók tornya, Fotó: Alexandra și Bogdan Mârza Középkori vár, Segesvár., Fotó: Alina Ghibu Segesvár, Kötélsodrók tornya, Fotó: Hetei Gábor
Csizmadiák tornya, Fotó: Daniel Stoica Segesvár, Cinezők tornya, Fotó: Segesvári városháza

Share Középkori vár, Segesvár.

Facebook Twitter LinkedIn