Alsófeketevölgy település Bihar megyében található, 617 lakosa van.

Alsófeketevölgy
Környék

Alsófeketevölgy, Fatemplom

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.57443 E, 22.49538 K

Alsófeketevölgy fatemploma 1738-ban épült, egy régebbi, a XVII században megjelent egyházi könyvben leírt fatemplom helyébe. Építésének évét bevésték a hajó-bejárat feletti virágmintákkal díszített gerendába. Az épület az idők folyamán átesett több átalakításon. A hívek lemondtak a torony teraszáról, a zsindelytetőt pedig bádogra cserélték.

A templom külsején a sodronyminta szalad körbe. A bejárat ajtófélfáját is ugyanez a minta díszíti a geometriai mintákkal közösen. Belsejében csupán az ikonosztázon maradt meg a festés. Ennek alkotója a XVIII. században alkotó Curtea de Argeș-i festő, David Zugravu. Ugyancsak ő festette 1751-ben a templom egyik ikonját.

Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș
Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș
Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș Fatemplom, Alsófeketevölgy , Fotó: Alexandru Baboș

Kapcsolat:

0040-741-779-866

E nyelveken hívhat:

román, spanyol, francia, angol

Share Fatemplom, Alsófeketevölgy (DN76 Nagyvárad-Déva).

Facebook Twitter LinkedIn

Szálláslehetőségek a környéken: