Máréfalva település Hargita megyében található, 1995 lakosa van.

Máréfalva

Máréfalva, Katolikus parókia

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.33935 E, 25.38034 K

Az első katolikus parókia fából épülhetett zsindely fedéllel, mert az 1851-es tűzvészben leégett. 1857-ben új épületet emeltek. 1858-ban kaput is állítottak elébe, ma ez a település legrégebbi székely kapuja. 1900-ban átalakítják, lebontják a teraszt. A tornácot tartó falazatában találták azt a gótikus szentségtartót, amely jelenleg a templomban látható.

A katolikus iskola 1882-ben épült, 1948-ban az egyházi iskolák beszüntetésével ez az iskola is államivá alakult. Az új iskola felépítésével erre az épületre nem fektettek nagy hangsúlyt, állaga leromlott. A katolikus egyház visszaigényelte az ingatlant és rendbe tetette. Nagy termet alakítottak ki benne, így tornateremnek, vagy bármely más tevékenységnek adhat otthont.

Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal
Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dezső László Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal
Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal Katolikus parókia, Máréfalva , Fotó: Dénes Csilla-Hajnal

Share Katolikus parókia, Máréfalva (DN13a Balavásár-Csíkszereda).

Facebook Twitter LinkedIn