Nagyvárad, Bihar megye központja, 196.367 lakosa van.

Nagyvárad

Nagyvárad, Román ortodox püspökség

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.05885 E, 21.93317 K

Ez, ifj.Rimanóczy Kálmán a híres építész palotája. 1905-ben építette, így a XX századi újhullámos épületek sorait gazdagítja. 1921-ben az ortodox püspökség vásárota meg a házat. Az első emeleten kápolnát rendeztek be, 1971-ben pedig teljesen felújították az épületet. A kápolna ablakait kicserélték berakásos üvegablakokra, a festményeket felújították, és ami még a régi palota hangulatát idézi: a terakotta kályhákat és a fal és plafon díszítőelemeit restaurátorok újították fel. A kápolna mellett egy múzeum kapott helyet, ahol a kiállítási tárgyak között az ortodox vallás jellemző eszközeit, régi könyveket, kéziratokat, ezüst és aranyozott ezüst tárgyakat üvegre festett szentképeket és fesményeket lehet látni.

Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad.
Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad.
Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad. Román ortodox püspökség, Nagyvárad.

Share Román ortodox püspökség, Nagyvárad.

Facebook Twitter LinkedIn