Nagyvárad, Bihar megye központja, 196.367 lakosa van.

Nagyvárad

Nagyvárad, Városháza

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.05563 E, 21.92789 K

A római katolikus püspökség régi épülete helyére 1902-1903 között ifj. Rimanóczy Kálmán tervei alapján és saját útmutatásai nyomán épült fel a plgármesteri hivatal monumentális épülete.

Az épület főhomlokzata neoklasszicista stílusú. A díszítést az árkádok mellett a városcímer és a négy allegorikus szobor szolgálta.

A Kőrős felőli oldalon található az óratorony amely nem csak a baglyokak, hanem a több, mint 100 éves, még ma is működő óraszerkezetnek is otthont ad.

Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza éjjel, Fotó: WR
Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: Takács Tibor Városháza éjjel, Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR
Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza, Nagyvárad., Fotó: WR Városháza éjjel, Fotó: WR

Share Városháza, Nagyvárad.

Facebook Twitter LinkedIn