Almásköblös település Szilágy megyében található, 23 lakosa van.

Almásköblös
Környék

Almásköblös, Fatemplom

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.93075 E, 23.31469 K

Almásköblös település egyik dombján látható fatemplom műemlék, valószínüleg a XVIII. században épült, a pontos dátum nem ismert. A hajó boltozatán valamint a szentélyben lévő festmények az ismert templomfestő, a vásártelkei Urs Broina készítette. Azok ellenére, hogy a festmények a a XVIII. században készültek a piros, zöld és kék festékek aránylag jól állták az időt. 1968-ban a tető és a torony is bádogfedelet kapott, a falakat kívül-belül bevakolták, ezzel faragványokat és festmények egy részét is letakarták.

Contact:

0040-260-628-325

E nyelveken hívhat:

román, angol

Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene
Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Bogdan Ilieș Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene
Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Almásköblös , Fotó: Valeria Lehene

A Szilágy megyei látnivalók oldalainak elkészítésében megköszönjük a Szilágy megyei Művelődési és Nemzetörökségi Igazgatóság segítségét.

Share Fatemplom, Almásköblös (DN1g Tihó-Bánffyhunyad).

Facebook Twitter LinkedIn

Ez az oldalt a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatta,

egy on-line kiadványok szerkesztésére kiírt pályázat keretén belül.