Turboca település Szilágy megyében található, 306 lakosa van.

Turboca
Környék

Turboca

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.24788 E, 23.30948 K

Turbuca a Szamos jobb partján lévő település. Az országos térképek elfelejtik bejelölni, hogy híd hiányában a DN1h nemzeti útról autóval nem lehet megközelíteni a települést. Mondhatni autómentes település, csupán elvétve szállingózik egy-egy a település utcáin.

Az itt lakók már megszokták. Nyáron, amikor van víz a Szamoson komppal közlekednek. Akik nem szeretik a vízállásfüggőséget garázst építettek a bal parton, közvetlenül a gyalogoshíd mellett. Mert gyalogoshíd van. Azon mennek át a vásárfiával megrakott biciklikkel a hazatérő lakosok. Akinek nincs biciklije igénybe veszi a helyi közszállítát bíztosító traktor vontatta szekereket. A település pedig mintha a meséskönyvből lépett volna ki. Sosem volt kollektivizálva. Cifra csűrös, belátható, patyolat tiszta udvarok ejtik ámulatba az oda tévedőt. A domb tetején pedig áll egy több száz éves fatemplom.

Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR
Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR
Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR Turboca , Fotó: WR

Share Turboca (DN1h Hosszúrév-Élesd).

Facebook Twitter LinkedIn

Ez az oldalt a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatta,

egy on-line kiadványok szerkesztésére kiírt pályázat keretén belül.