Drág település Szilágy megyében található, 737 lakosa van.

Drág
Környék

Drág, Fatemplom

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.03418 E, 23.39180 K

Drág fatemploma a falu dombjára épült 1806-ban. A bejáratnál tájékozódhatunk affelől, hogy az ácsmester Ion Dino volt és valamilyen Madas... (a vége olvashatatlan) településről jött. A templomtorony négy fiatornyos, ami azt jelenti, hogy a falunak törvénykezési joga volt.

Sajnos az 1960-as években az eredetit, bádogtetőre cserélték. Az ajtófélfán a napszimbólum díszítést tulipánok övezik. A hajó előterének mennyezete egyenes, a hajóé pedig boltíves. A hajó bejárata felett jelenik meg a festő neve: Perse Iosif és a festmények készítésének éve 1806. A festmények csupán az előhajóban és a festett, faragott megoldással készült ikonosztászon maradtak meg.

Contact:

0040-260-628-792

E nyelveken hívhat:

Román

Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene
Fatemplom, Drág , Fotó: Bogdan Ilieș Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: WR Fatemplom, Drág , Fotó: WR Fatemplom, Drág , Fotó: WR Fatemplom, Drág , Fotó: WR Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene
Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene Fatemplom, Drág , Fotó: Valeria Lehene

A Szilágy megyei látnivalók oldalainak elkészítésében megköszönjük a Szilágy megyei Művelődési és Nemzetörökségi Igazgatóság segítségét.

Share Fatemplom, Drág (DN1g Tihó-Bánffyhunyad).

Facebook Twitter LinkedIn

Ez az oldalt a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatta,

egy on-line kiadványok szerkesztésére kiírt pályázat keretén belül.