Drenkó település Krassó-Szörény megyében található, 4 lakosa van.

Drenkó

A Veterani barlang

A Veterani barlang a Ciucarul Mare hegységben a Duna bal partján található kb. 5 méterrel a víz szintje felett. Ősidők óta ismert, stratégiai pont volt a dákok, rómaiak, osztrákok és törökök számára is, sok katonának volt hely benne.

Nevét az osztrák Veterani tábornokról kapta, aki megerősítette a barlangot, falat épített a barlangtól a Duna szintjéig, amelyet katonák őriztek. A barlang bejáratánál és belsejében is folytatták a védelmi rendszert. A barlang jobb oldalán van egy természetes rés, amelyen keresztül behatol a fény.

Katonai jelentősége miatt Európa első feltérképezett barlangja volt. A víztároló és sok feljegyzés még ma is látható a barlangban. Csak a Dunáról lehet megközelíteni.

A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix
A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Sorin Costescu A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Sorin Costescu A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix
A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Sorin Costescu A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Sorin Costescu A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Barátky Félix A Veterani barlang, Drenkó , Fotó: Sorin Costescu
Video

A barlang a Vaskapu Nemzeti Park területén található

Kapcsolat: 0252-362-596, 0372-702-529

Share A Veterani barlang, Drenkó (DN57 Orsova-Oravica).

Facebook Twitter LinkedIn