Orávica, Krassó-Szörény megye egyik városa, 9.303 lakosa van.

Oravica

Herkulesfürdő, Ortodox Szűzanya templom

Google Static Map

GPS Koordinatak:
45.03480 E, 21.71081 K

Oravicabánya ortodox katedrálisa 1718-ban épült, alapítója Nicolae Hagi Dimitrie, akit a templomban temettek el. Sírkövének feliratát Nicolae Iorga fordította le. A templom építése előtt, a város hegyes rézének ortodox hívei csupán egy kápolnához jártak imádkozni, nem volt templomuk.

A kápolna helyén épült a hívek adományából ez a barokk templom, belsejében sok festménnyel és szentképpel. A templom ikonosztáza Bécsben készült, belsejét pedig Arsenie Petrovici festményei díszítik.

Látogatható:

Hétfő - Vasárnap: 9.00-18.00

Contact:

Tel. 0040-255-571-822

E nyelveken hívhat:

román

Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR
Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR
Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica., Fotó: WR Az ortodox Szűzanya templom, Oravica.
Az ortodox Szűzanya templom, Oravica. Az ortodox Szűzanya templom, Oravica.

Share Az ortodox Szűzanya templom, Oravica.

Facebook Twitter LinkedIn