Korond település Hargita megyében található, 5228 lakosa van.

Korond

Korond, Sós fürdő

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.49048 E, 25.17174 K

A sós fürdő Korond északi részen a hajdani Árcsó területén található. Unicum sósfürdő, hiszen egyike a legjobb sósvizeknek, szokatlanul sok szabad szénsav, vas és nátriumkarbonáttal. A világhírű Nauheim-i fürdővíznél háromszor töményebb. Ezért nevezik Unicumnak. Az itteni víz erejét már 1729-ben is ismerték. Az 1800-as években is fürdő működött itt, mely sok embert vonzott, hiszen már akkor Korondot tartották a legjobb vizű fürdőnek. 1963 körül teljesen leállt a fürdő, és elhanyagolódott. Pár éve a Korondi Turisztikai Egyesület minden követ megmozgatva és a korondiakat is bevonva felújíttatta a már-már elfelejtett fürdőt.

Most két, egy felnőtt és egy gyerekmedence várja az érdeklődőket. Van tusoló, WC és napozóágy is. Mérsékelten meleg vizű fürdő és a Sóhát és Sószoros rezervátumban található, közel a Csigadombhoz, melynek vize táplálja a fürdőt.

Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR
Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR
Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR Sós fürdő, Korond , Fotó: WR

Share Sós fürdő, Korond (DN13a Balavásár-Csíkszereda).

Facebook Twitter LinkedIn