Hida település Szilágy megyében található, 1067 lakosa van.

Hida
Környék

Hidalmás, Hatfaludy kúria

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.06240 E, 23.30381 K

A Hidalmáson taláható Hatfaludy udvárház a Bánffyhunyadról bevezető út bal oldalán látható. A XIX században építette a Hatfaludy család legkissebb fiuk, István számára. Az államosítást követően 2001-ig a TSZ használta az épületet, majd az örökösök viszaigényelték, de hamar túl is adtak rajta. Azóta már 2 újabb tulajdonosa van, de semmi sem változik, csak a fő nő zavartalanul. Az elhatalmasodott bokrok mögött meghúzódó épület jobb időkre vár.

Itt látható mi történik Románia történelmi épületeivel. A honlap számára 2013-ban készítettük a képeket. Az ittt jobb- és baloldalon látható képek 2016-ban illetve 2017-ben készültek!

Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR
Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: WR
Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: Luidort Péter Hatfaludy kúria, Hida , Fotó: Luidort Péter

A Szilágy megyei látnivalók oldalainak elkészítésében megköszönjük a Szilágy megyei Művelődési és Nemzetörökségi Igazgatóság segítségét.

Share Hatfaludy kúria, Hida (DN1g Tihó-Bánffyhunyad).

Facebook Twitter LinkedIn

Ez az oldalt a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatta,

egy on-line kiadványok szerkesztésére kiírt pályázat keretén belül.