Medgyes, Szeben megye egyik városa, 45.879 lakosa van.

Medgyes
Környék

Medgyes, A vár és a védelmi rendszer

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.16557 E, 24.35103 K

Medgyes vára, a védelmi redszerrel ellátott templom valószínűleg a XII. század első felében épült, a három erős védőfalal pedig Mátyás király rendeletére 1490 és 1534 között. Az építkezés befejeztével a lakosok a második vedőfal által közrezárt területet elnevezték kastélynak. A város erődítmény-rendszerének 1736-ban még három nagy kapuja, négy kis kapuja és 19 toronybástyája volt. A XX. század elején a falak és a tornyok jó részét lerombolták.Tíz torony memaradt, és a védőfal több szakasza is. A kastélyba egy boltíves átjárón lehet bejutni.

1495-198 között civis városként ismerték, a vezetői pedig eldöntötték, hogy a Trombitások tornyát megemelik újabb három emlettel, hogy így, a maga 68,5 méterével meghaladja a bécsi Szent István torony magasságát. Ám a nem megfelelő talajszerkezet hatására a torony megdőlt, 2,28 méterre a függőlegestől, ezzel pedig a 12. helyen áll a világ megdőlt tornyainak ranglistáján. Ugyanakkor a torony négy fióktornyot is kapott, ezzel jelezve, hogy a város ítélkezhetett az élet és halál kérdésében.

Több ízben meg is tette, utoljára 1752-ben égettek máglyán boszorkányokat. A torony elhajlásának megállítására 1927-1930 között egy 14 m magas vasbeton övet öntöttek köréje. Ugyanakkor Turrepitz 300 éves faszobrát is egy ujabbra cserélték, a régi pedig beköltözött a múzeumba. 1976-1977 között a torony egy újabb, 8 méter magas övet kapott.

A vár, Fotó: Tudor Seulean A vár, Fotó: Cătălin Nenciu
A vár, Fotó: Iulius Carebia A vár, Fotó: Tudor Seulean A vár, Fotó: Cătălin Nenciu A vár, Fotó: Mihaela Ilie A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: WR A vár, Fotó: WR A vár, Fotó: Narcis Moraru A vár, Fotó: Urian Adrian
A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: Narcis Moraru A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: Urian Adrian A vár, Fotó: Florin Acaju A vár, Fotó: Urian Adrian
A vár, Fotó: Andreea Grosoșiu

Share A vár és a védelmi rendszer, Medgyes.

Facebook Twitter LinkedIn