Medgyes, Szeben megye egyik városa, 45.879 lakosa van.

Medgyes
Környék

Medgyes, Ferencrendi templom és kolostor

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.16889 E, 24.35264 K

A ferences rendiek 1444-ben telepedtek meg a városban. Templomul és kolostoruk a XV.században épült. 1556 fekete vasárnapján a város lakosainak és polgármesterének nyomására el kellett hagyniuk a várost.

Száz éven át istáló volt az épületekben, és a pusztítás és rongálás leírhatatlan volt. 1699-ben aztán a város szenátusa rendebe hozatja és a kolostorban korházat alakít ki, a templomot pedig kinevezi a korház templomának. 1721-ben a habsburg uralom visszadja a templomot a római katólikus egyháznak. A templom gótikus jellegű, hossza 28, szélessége 12,5 m. Harangtornya a vár védelmi rendszerének része. Három emeleténak falai lőrésekkel vannak ellátva. A déli oldalon egy kis kápolna van, amelyet 1742-ben renováltak, és amely alatt kripta van kialakítva.

Az oltár 1742-ben készült, rokokó stílusú, a belső díszítések is barokk és rokokó stílusúak.A templom különleges, nagy értékű tárgyakat őriz. Itt van például a 348 római pénzből álló Seica Mica-i lelet, a Panade-i lelet, külömböző korok kerámiai tárgyai, stb.

Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Nagy Adél Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Narcis Moraru
Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Narcis Moraru Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Florin Acaju Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Nagy Adél Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József
Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Nagy Adél Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Szegő József Ferencrendi templom és kolostor, Fotó: Narcis Moraru

Kapcsolat:

0040-269-841-904

E nyelveken hívhat:

magyar, román, német, angol

Share Ferencrendi templom és kolostor, Medgyes.

Facebook Twitter LinkedIn