Torda, Kolozs megye városa, 47.7442 lakosa van.

Torda
Környék

Torda, Romkert

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.57180 E, 23.78510 K

Az 1970-80 között a Történelmi Múzeum előtt létrehozott romkert mára csupán emlék. Ott állították ki a római kor II-III. századából származó köveket. 2012-ben a sajtó adta hírül, hogy felújítják a romkertet is.

Az emberek kíváncsiak, majd kiábrándultak, végül pedig az eredményt látva haragosak lettek."Lekopaszították a környéket, most már nincs park és romkert kinézete sem. A szabad helyeken autók parkolnak, a régi kövekre ráülnek, a kavicsokon pedig nem lehet sepregetni. A padokat a romkertnek háttal helyezték el, az ember a templom falát látja, emiatt sokan a kerítésre ülnek. Egy adott pillanatban két szemetes tartály is volt itt, sok közbenjárásra arrébb vitték, most meg a templom előtt van. Így nem tudsz fényképet készíteni a templomról csak a kukával együtt - tájékoztattak bennünket tordai barátaink. Nem azt akarjuk megmutatni, hogy milyen szemetes az egész, hiszen az illetékesek harcolnak a tisztaság és rend megőrzéséért, inkább azt, hogy milyennek volt három évvel ezelőtt. Ez nem tetszett valakinek!

Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina
Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina Romkert, Fotó: Ana Maria Cătălina
Romkert, Fotó: WR Romkert, Fotó: WR Romkert, Fotó: WR Romkert, Fotó: WR Romkert, Fotó: WR Romkert, Fotó: WR

Share Romkert, Torda.

Facebook Twitter LinkedIn