Sonkolyos település Bihar megyében található, 1777 lakosa van.

Sonkolyos
Környék

A Győzelem vízkitörés

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.93344 E, 22.52071 K

A Győzelem vízkitörés a Királyerdő hegységben található, a Magura-Izbandis völgy jobb oldalában, Vársonkolyos település délnyugati részén. Két jelzésen lehet megközelíteni.

Zichy barlang - Sonkolyos Sonkolyos - Pokol barlang

A vízkitörés 18 négyzetkilométeren, Tíz-határ és a Cărmăzan gödörből gyűjti össze vizeit. A maga feltételezett 100 méteres mélységével igazi kihívás a búvárok számára. Sajnos a mélység áldozatokat is szedett. 1984-ben itt vesztette életét 40 m mélységben az egyik legnagyobb barlangász és búvár, Halasi Gábor. A vízkitörés átlagos 100-200l/s közötti vízhozama nagy esőzések idején elérheti a 3178 l/s értéket, mint történt ez 1982-ben. A vízkitörés feletti sziklafalban rejtőzik a Győzelem barlang.

A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: Nicolae Tăușdea A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR
A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: WR
A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos , Fotó: Nicolae Tăușdea

Share A Győzelem vízkitörés, Sonkolyos (Királyerdő).

Facebook Twitter LinkedIn

Szálláslehetőségek: