A Lesui tó az E60-as úttól 20 km-re található területe 148 ha.

Lesui tó
Környék

Tutajos barlang

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.82566 E, 22.56284 K

A Tutajos barlang a Les völgy jobboldali falában található. Keletkezése a Savanyú plató víznyelőjének köszönhető. A barlang bejárata 10-12 méterrel van a völgy fölött, egy sziklafal tövében látható. A bejáratnál szinte állandóan tó van, melynek mélysége eléri a 1,5 métert. Nagy esőzések alkalmával patakocska hagyja el a barlangot. A földalatti üregben a patakágy, s így a járat is kanyargós. Beljebb a járat kiegyenesedik, kicsit emelkedik, és hordalék sem látható. Egy teljes és egy fél-szivornya után egy képződményekkel teli járat következik.

A folytatásban egy újabb szivornya és a barlang vége következik. A barlangászok bebizonyították, hogy a Firez forrás és a Tutajos barlang között drénezés van.

Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă
Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă
Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă Tutajos barlang, Fotó: Vasile Coancă

Share Tutajos barlang, Lesui tó (Királyerdő).

Facebook Twitter LinkedIn

Szálláslehetőségek a Lesi tó végénél:

A számok a távolságot jelentik a Lesi víztározógáttól

8 km

9 km

10 km

12.5 km

12.9 km

13.5 km