Szilágynagyfalu település Szilágy megyében található, 3214 lakosa van.

Szilágynagyfalu
Környék

Szilágynagyfalu, Lovarda

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.19896 E, 22.70404 K

A Bánffy kúria udvarán annak is az utca felőli részén volt az uraság lovardája. Legalábbis ezt állítja a szakemberek egy csoportja. A belső tér kialakítása meglehetősen elegáns. Azt mindenki tudja, hogy a hajdani uraságok nagy becsben tartották ménesük.

Ennek ellenére a sok oszlopos árkádos, boltíves utcafronti épület elindítja az ember fantáziáját, főként, amikor azt is meglátja, hogy az ablakok hajdanán sokkal nagyobbak voltak, ami nem éppen a lovasistálók jellemzője. Nem csoda, hogy a szakemberek másik része egy hajdani fogadótermet vél felfedezni a hatalmas épületben. A lényeg az, hogy új tető van az épületen és ezzel megőrzik állagát, a szakemberek pedig majd csak dülőre jutnak egyszer!

Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR
Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR
Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR Lovarda, Szilágynagyfalu , Fotó: WR

Share Lovarda, Szilágynagyfalu (DN1h Hosszúrév-Élesd).

Facebook Twitter LinkedIn

Ez az oldalt a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatta,

egy on-line kiadványok szerkesztésére kiírt pályázat keretén belül.