Zilah, Szilágy megye központja, 55.924 lakosa van.

Zilah
Környék

Zilah, Katonai laktanya

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.18195 E, 23.05302 K

1849-et követően Ausztria-Magyarország huszár egységet és tüzérséget telepített Zilahra. 1869-től kezdve állandó katonai parancsnokság működött itt. Ma is látható A XIX század végén épült kaszárnyájuk még ma is áll.

A régi fényképeken jól látszik, hogy az épület utcafronti része nagyobb volt és a felírat is olvasható a homlokzatán: báró Fejérváry-magyar királyi honvédgyalogsági laktanya. A XX. század végén lebontották a kaszárnya egy részét. A megmaradt emeletes kaszárnya L alakja belső udvart zár közre, folyósok vannak az udvar felőli részen. Jelenleg a földszinti folyosók nyitottak, az emeletieket pedig ablakok zárják. Sokáig a Dragalina generális kaszárnya működött itt, jelenleg a Megyei Katonai Központja van benne, de most éppen felújítják.

Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR
Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR
Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR Katonai laktanya, Zilah., Fotó: WR

Share Katonai laktanya, Zilah.

Facebook Twitter LinkedIn

Ez az oldalt a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága támogatta,

egy on-line kiadványok szerkesztésére kiírt pályázat keretén belül.