Temesvár, Temes megye központja, 319.279 lakosa van.

Temesvár
Túrista látnivalók, Temesvár

Temesvár, A török ház

Google Static Map

GPS Koordinatak:
45.74410 E, 21.22833 K

A temesvári vár déli részén a Evlia Celebi (Păltiniș) utca 2 szám alatt, Erzsébetvárosban van egy műemlék, amely egyesek szerint a XVI-XVII. században épült. A ház két emeletes pincének érdekes boltíves pincéje van. Az emeletet újraépítették, ám a földszínt és a ház alapzatán végzett kísérletek igazolták, hogy egyszerre épültek. Az ismeretes, hogy a ház 1759-63 között az irgalmas rend tulajdonát képezte, és az 1853-as tervrajzon is háznak jól látható körvonala van.

A török ház homályba vesző története legendákat szül. Egyesek szerint itt volt a pasa nyári rezidenciája. és háreme. Mondják, hogy titkos alagút létezett a vár és a ház között...A történészek megcáfolták ezeket, ám a legendákat még nem sikerült eloszlatni.

A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru
A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru
A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru A török ház, Temesvár., Fotó: Niculina Olaru

Share A török ház, Temesvár.

Facebook Twitter LinkedIn