A Fogarasi havasok a Déli kárpátok legnagyobb és legmagasabb hegye.

Fogaras
Turistautak, Fogaras

Bâlea tó - Bâlea vízesés a Doamnei völgyön át

Google Static Map

GPS Koordinatak:
45.62291 E, 24.59474 K

Időtartam: 3 1/2 h
Távolság: 8 km
Szintkülönbség: +250/-1050 m
Megjegyzés: Télen veszélyes út

A piros kereszttel jelzett út a Balea tótól indul az alagút felé. Az úttól emelkedni kezd a Balea gerincén egészen a Balea katlanig (2201m). Innen ereszkedünk a Doamnei völgybe, majd tovább a Caldarusa cu Iarba (Fűves) völgybe.

Következik a Căldarea Lacului, (Tó völgye) és mi tovább ereszkedünk addig a pontig, ahol a Doamnei patakot több kis vízesés tarkítja. Hamarosan bemegyünk az erdőbe, lés tovább folytatjuk az ereszkedőt még 15 percig, majd jobbra fordulunk és elhagyjuk a patakot.

Emelkedünk egy ösvénykereszteződésig. A mi utunk kelet fele halad és ereszkedik a Balea völgy irányába. Rövidesen mellénk szegődik a kék sáv is.

Balea vízesés - Balea tó, a Balea völgyön át

Így a két jelzés is vezet a Balea vízeséshez, ahova egy másik jelzés is megérkezik:

Bâlea tó - Paltinului nyereg

Innen, egyelőre még jelzés nélkül, de eljuthatunk a szép Balea vízeséshez. Információkért forduljanak a Balea Lac turistaházhoz.

Balea tó, Fotó: Adrian Stanbeca Balea tó, Fotó: WR
Balea tó, Fotó: WR Balea tó, Fotó: WR Balea tó, Fotó: Hetei Gábor Balea tó, Fotó: Paul Ion Balea tó, Fotó: Andrei Cioboată Balea tó, Fotó: Paul Ion Balea tó, Fotó: Dénes László Balea tó, Fotó: Dénes László Balea tó, Fotó: Adrian Vălean
Balea tó, Fotó: Adrian Vălean Balea tó, Fotó: Adrian Vălean Balea tó, Fotó: Adrian Vălean Balea tó, Fotó: Adrian Vălean Balea tó, Fotó: Adrian Vălean Balea tó, Fotó: Adrian Vălean Balea vízesés - Balea tó, a Buteanun át, Fotó: Annalise Florian Balea vízesés - Balea tó, a Buteanun át, Fotó: Dénes László Balea vízesés - Balea tó, a Buteanun át, Fotó: Adrian Stanbeca

Share Bâlea tó - Bâlea vízesés a Doamnei völgyön át jelzett turistaút, Fogarasi havasok

Facebook Twitter LinkedIn