Máramarossziget, Máramaros megye egyik városa, 33.122 lakosa van.

Máramarossziget
Környék

Máramarossziget, Piarista rendi kolostor

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.92885 E, 23.88626 K

A piaristák első képviselői 1730-ban érkeznek Máramarosszigetre. Itteni tevékenységük szorosan összefügg a tanítással, így már 1730-ban 28 ifjúval el is kezdik az oktatást. Eleinte fából épült iskolájuk volt.

1774-ben kezdték el a gimnázium és a rendház építéséhez. Az egyemeletes rendházban voltak a szerzetesi szobák és helyiségek. Az emeleten volt tanterem és a tanári szoba, az igazgató irodája a földszinten volt. A tanoda a templom másik oldalára épült.

1802-ben, majd 1872-ben a rendház és a tanoda épülete a templommal együtt leégett, de helyreállították. A piaristák új kétemeletes tágas iskolája 1911-12 között épül. A rend múködését a háború után betiltották. Jelenleg az épületben a történelmi múzeum működik.

Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR
Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR
Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR Piarista rendi kolostor, Máramarossziget., Fotó: WR

Share Piarista rendi kolostor, Máramarossziget.

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email Tumblr