Nagybánya, Máramaros megye központja, 122.660 lakosa van.

Nagybánya
Környék

Nagybánya, István király szálló

Google Static Map

GPS Koordinatak:
47.65939 E, 23.58064 K

Az Istvan Király szállót Nagybánya Polgármesteri Hivatala építette 1874-ben, Fésüs Menyhért mandátuma alatt. A szállóban volt egy étterem és egy kaszinó is. Az épületet 1901-ben modernizálták. 1989-et követően a szállót eladták. A törvénytelen eladás miatt kirobbant botrány még ma is tart. Hihetetlen, miként sikerült eladnia az Állami Tulajdon Alapnak a Polgármesteri Hivatal egy ingatlanját. A hotel 1998-ban egy lichensteini cég tulajdonába került. A szerződés értelmében az új tulajdonosoknak 3 év alatt 1.2 millió dollárt kellett befektetniük az épületbe.

2000-2001 között megcsináltatták a tetőt és az épület külsejét. Belsejét teljesen kiürítették az évek alatt, a csupász gfalak maradtak csupán. Az új tulajdonosok jelzáloggal terhelték , amikor csak szükség volt rá. A város vezetés tehetetlenül nézi a főtér legnagyobb épületének helyzetét.

István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR
István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR
István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR István király szálló, Nagybánya., Fotó: WR

Share István király szálló, Nagybánya.

Facebook Twitter LinkedIn