A Bihar-Vigyázó hegység a Nyugati Kárpátokban, az Erdélyi szigethegység középső részén található.

Bihar-Vigyázó hgys.
Turista látnivalók, Bihar-Vigyázó hgys.
Turistautak, Bihar-Vigyázó hgys.
Szállás, Bihar-Vigyázó hgys.

Biharfüred-Ördögmalom vízesés jelzett útvonal

Google Static Map

GPS Koordinatak:
46.69304 E, 22.66727 K

Időtartam: 3 h
Távolság: 8 km
Színtkülönbség: +650 m / -350 m
Megjegyzés: Egész évben járható út

A jelzés a szálló elől indul a Csodaforrás felé. Az aszfaltozott út kb. 1/2 kilométer után megszakad, a mi jelzésünk pedig egy széles ösvényen halad felfelé a völgy jobb partján.

Egy forráshoz jutunk, majd továbbhaladva kijutunk a tisztásokkal tarkított gerincre. Ez a Sasok Szérüje (Aria Vulturilor). Innen leereszkedünk egy patak (Aria) völgyébe, átmegyünk a vízen, majd felmászunk egy tisztásig (Poiana Munceilor).

Innen még 1 órát kell mennünk a Drágán völgyig, átmegyünk egy beton hídon, és megérkezünk a Cserepes erdészházhoz. Itt egy kitérő elvisz bennünket az Esztena forráshoz. Visszatérünk a jelzett utunkra, még 10 percet haladunk a Drágán völgyben haladó erdészúton, majd rátérünk egy jobbra haladó erdészútra, amely a patak mentén halad és 30 perc gyaloglás után megérkezünk az Ördögmalma vízeséshez.

Biharfüred, Fotó: Hám Péter Biharfüred, Fotó: Hám Péter
Biharfüred, Fotó: Hám Péter Biharfüred, Fotó: Hám Péter Biharfüred, Fotó: Mihai Păcuraru Sask szérűje, Fotó: Hám Péter Sask szérűje, Fotó: Hám Péter Drágán völgy, Fotó: Hám Péter Sask szérűje, Fotó: Hám Péter Drágán völgy, Fotó: Hám Péter Drágán völgy, Fotó: Hám Péter
Drágán völgy, Fotó: Hám Péter Esztena forrás, Fotó: Hám Péter Esztena forrás, Fotó: Hám Péter Esztena forrás, Fotó: Hám Péter Esztena forrás, Fotó: Hám Péter Ördögmalom vízesés, Fotó: Hám Péter Ördögmalom vízesés, Fotó: Hám Péter Ördögmalom vízesés, Fotó: Hám Péter Ördögmalom vízesés, Fotó: Hám Péter

Share Biharfüred-Ördögmalom vízesés jelzett turistaút, Bihar-Vlegyásza, Erdélyi-szigethegység

Facebook Twitter LinkedIn